HOE: Bloggen als een baas!

HOE: Bloggen als een baas!

Tegenwoordig is bloggen (en vloggen) niet meer weg te denken. Maar hoe hou je de aandacht van de lezer erbij? Waar schrijf je over? Tips voor een krachtig blog lees je in deze, jawel, blog!

Als eerste ga je natuurlijk op zoek naar een goed idee. Want waar ga je over schrijven? Da’s niet heel erg moeilijk. De bloggerswereld in Nederland is groot, maar het gaat vooral over dezelfde onderwerpen; beauty, fashion, persoonlijk, lifestyle, vul maar in. Daar zijn al gigantisch veel blogs van.

Nu kun je twee dingen doen: jouw blog beter laten worden dan al die blogs die al bestaan binnen deze thema’s. Dit is niet onmogelijk, maar niet makkelijk. Die bloggers hebben er vaak al jaren ervaring op zitten, hebben contacten die ze vooruit helpen, hebben al (vaak hoge) bezoekersaantallen. Wordt een zware opgave. Maar nogmaals: niet onmogelijk!

Wat je ook kunt doen, veel makkelijker: iets bedenken wat er nog niet is, en daarover een blog beginnen. Er zijn zo veel onderwerpen waarover nog nauwelijks iets (in het Nederlands) te vinden is. Wanneer je een blog maakt, goed in elkaar gezet, redelijk vormgegeven, goed geschreven, leuke nuttige info, dan sta je binnen no time bovenaan in Google en lezen veel liefhebbers van datzelfde onderwerp je blog.

Als je een goed onderwerp hebt dan kan je gaan beginnen met het schrijven, of tikken. Schrijven op het beeldscherm wordt niet altijd aangeraden. Probeer het lekker luchtig te houden, zorg dat je in je achterhoofd hebt waar je naartoe wil. Zorg voor wat opbouw. Maak het interessant.

Ook het design van je blogsite speelt mee. Maak er geen kermis van. Natuurlijk moet het er gelikt uitzien, maar probeer het simpel te houden.

Als je een goed blog weet op te zetten dan zou je zelfs kunnen kijken naar een manier om er geld mee te gaan verdienen. Denk bijvoorbeeld aan advertenties!