fbpx
Hoe jij jouw websitebezoekers het beste weg kan jagen

Hoe jij jouw websitebezoekers het beste weg kan jagen

Natuurlijk is het niet de bedoeling om jouw websitebezoekers weg te jagen. Toch is het heel makkelijk om dit (onbewust) voor elkaar te krijgen. Hoe? Dat vertel ik je in dit artikel.

Teveel of te weinig tekst
We kennen bijna allemaal de uitspraak “een beeld zegt meer dan duizend woorden” wel. Bij het bouwen van een website is hier dan ook geen woord aan gelogen. Het hebben van teveel of juist weinig tekst kan een echte afknapper zijn. Maar wat is nou de perfecte balans?

Enkele richtlijnen om een goede balans te zoeken
– Denk na over hoeveel woorden je gebruikt. Zo staan er gemiddeld 300 woorden op een pagina. Maar op je contactpagina is dit bijvoorbeeld weer totaal overbodig.
– Gebruik duidelijke koppen, vetgedrukte teksten en opsommingen in langere teksten.

Geen veilige SSL verbinding
Heb je geen groen hangslot bij je website staan? Dan is de kans groot dat sinds een korte tijd in de adresbalk staat dat je website onveilig is. Het is rood, prominent en het schrikt behoorlijk af. Sommige gebruikers sluiten dan de website snel af. Een SSL certificaat kost geen geld, dus maak er zeker gebruik van!

Geen professioneel e-mailadres hebben
Tegenwoordig heeft bijna iedereen een eigen e-mailadres, maar er zijn ook nog een aantal bedrijven die geen persoonlijk e-mailadres hebben. Heb je een eigen website en domeinnaam? Dan is het maken van een eigen e-mailadres (vaak) gratis. Gmail, Hotmail of Outlook adressen zijn gewoon niet professioneel.

Vraag ook jouw bezoekers wat ze van jouw website vinden. Hoe meer input je krijgt, hoe beter!