Waar aan denken bij het bouwen van een nieuwe website

Ben je van plan een nieuwe website te bouwen? Zorg dat jouw website er geweldig uitziet en makkelijk te gebruiken is voor jouw bezoekers.

Het (laten) bouwen van een nieuwe website of webshop is altijd een leuk proces. Je maakt van een niks (een wit vel) een compleet ontwerp en een nieuwe website. Het is een goed idee om, voordat je een nieuwe website gaat maken, over een een aantal dingen na te denken. Hieronder een handige lijst met punten waar je aan moet denken voordat je een nieuwe website gaat bouwen.

Allereerst is het belangrijk om duidelijk te hebben wat je doelen zijn met je website. Wil je bijvoorbeeld dat mensen je producten of diensten kunnen kopen, of wil je gewoon informatie delen met bezoekers? Het bepalen van deze doelen is de eerste stap in het bouwen van een website die aan jouw verwachtingen voldoet.

Daarna is het tijd om aan de slag te gaan met het ontwerp van je website. Hierbij moet je denken aan zaken als de navigatie, de layout en de kleuren van de site. Maak gebruik van een heldere structuur en overzichtelijke layout zodat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden waar ze naar zoeken. En zorg dat het overzichtelijk is voor zowel mobiel als desktop.

Handige tips voor het bouwen van een website

  • Maak gebruik van een eenvoudige navigatiestructuur
  • Maak de website responsive
  • Kies kleuren die passen bij de identiteit van je bedrijf
  • Voeg visuele elementen toe om de inhoud te ondersteunen

Ten slotte is het belangrijk om je website goed te maken voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Zorg dat de inhoud van je site geoptimaliseerd is voor zoekwoorden die relevant zijn voor je bedrijf en zorg dat je site technisch in orde is (zoals een snelle laadtijd).

Hier zijn een aantal tips:

  • Maak gebruik van goede meta-tags
  • Zorg voor een goede interne linkstructuur
  • Zorg voor unieke en relevante inhoud
  • Zorg dat de website snel laadt
  • Gebruik zo min mogelijk plugins, iedere plugin kan een website vertragen
  • Maak je website meetbaar d.m.v. bijvoorbeeld Google Analytics

Dit zijn een aantal zaken waar je aan moet denken bij het bouwen van een nieuwe website. Het is belangrijk om van tevoren duidelijk te hebben wat je doelen zijn en hier vervolgens op af te stemmen. En werk aan een goede technische ondersteuning, design en SEO

Waarmee kunnen wij je helpen?

Meerdere antwoorden zijn mogelijk.

Wat is de naam van je bedrijf?

Wat is de naam van het bedrijf waar je voor werkt, of de naam van je eigen bedrijf natuurlijk!

Wat is jouw naam?

Met welke naam mogen wij je aanspreken?

Dankjewel, waar mogen we de prijsindicatie naartoe sturen?

We sturen je geheel vrijblijvend een prijsindicatie. En nee, we spammen niet. Daar houden we zelf ook niet van.