Wat valt er precies onder webdesign?

Het woord webdesign zie je wellicht veel voorbij komen bij marketingbureau’s. Maar wat is webdesign precies?

Webdesign, een begrip dat vaak wordt genoemd als we het hebben over websites, maar wat houdt het eigenlijk in? Webdesign omvat veel meer dan alleen het visuele aspect van een website. Het is de kunst en wetenschap van het creëren van een aantrekkelijke, functionele en gebruiksvriendelijke online ervaring. Laten we eens dieper ingaan op wat er allemaal onder webdesign valt en geef ik je vier essentiële tips voor een doeltreffend webdesign.

1. Visuele aantrekkingskracht

Een goed webdesign begint met een aantrekkelijk visueel ontwerp. Dit omvat kleurgebruik, typografie, afbeeldingen en lay-out. Een professioneel ogende website trekt de aandacht van bezoekers en maakt een goede eerste indruk. Het visuele aspect van webdesign moet ook consistent zijn met je merkidentiteit, zodat bezoekers je meteen herkennen.

2. Gebruiksvriendelijkheid en navigatie

Een van de belangrijkste aspecten van webdesign is de gebruikerservaring. Je website moet gemakkelijk te navigeren zijn met duidelijke menu’s en intuïtieve navigatiepaden. Bezoekers moeten snel de informatie kunnen vinden die ze zoeken, anders lopen ze het risico om af te haken. Zorg ook voor een mobielvriendelijk ontwerp, omdat steeds meer mensen websites bezoeken via telefoon. Tegenwoordig ontwerpen wij website vanuit een mobile-first-principe. Dus eerst een duidelijk ontwerp voor telefoons, en daarna voor laptops en computers.

3. Content en inhoud

Een effectief webdesign omvat ook de presentatie van content. Dit betekent niet alleen aantrekkelijke teksten en afbeeldingen, maar ook een goed doordachte contentstructuur. Gebruik koppen, subkoppen en witruimte om de tekst leesbaarder te maken. En vergeet de kracht van call-to-action (CTA) niet; ze leiden de bezoekers naar de gewenste acties, zoals aanmelden voor een nieuwsbrief of een aankoop doen.

4. Snelheid en prestaties

Niemand houdt van een trage website. Snelheid is ongelooflijk belangrijk als het gaat om de vindbaarheid van een website. En niet alleen de snelheid als in website snelheid, maar ook de snelheid als in: hoe snel kan de bezoeker iets vinden. Zet de juiste dingen op de belangrijke plek zodat de bezoeker snel kan vinden waar hij of zij voor komt. In het algemeen is het belangrijk dat de bezoeker binnen 3 klikken op de juiste plek is.

Maar ook de snelheid van de website zelf is belangrijk. Bespaar dus niet op de kosten van hosting. Al is de website nog zo mooi, met een traag hostingpakket zullen de zoekresultaten behoorlijk tegenvallen. Dus naast webdesign is hosting ook heel belangrijk.

Waarmee kunnen wij je helpen?

Meerdere antwoorden zijn mogelijk.

Wat is de naam van je bedrijf?

Wat is de naam van het bedrijf waar je voor werkt, of de naam van je eigen bedrijf natuurlijk!

Wat is jouw naam?

Met welke naam mogen wij je aanspreken?

Dankjewel, waar mogen we de prijsindicatie naartoe sturen?

We sturen je geheel vrijblijvend een prijsindicatie. En nee, we spammen niet. Daar houden we zelf ook niet van.