5x tips om online beter gevonden te worden in de buurt

Je hebt een website of webshop gemaakt of laten maken. Feest! Nu is het wachten op de eerste bezoekers. Hm, het duurt erg lang voordat er een bezoeker naar de website komt. Is er een manier om dit te versnellen? Ja, uiteraard is die manier er. Hieronder 5 tips die je direct kan gebruiken om lokaal beter online gevonden te worden.

 1. Voeg je bedrijf toe op ‘Google Mijn Bedrijf
  Google Mijn Bedrijf is wellicht de beste tip die wij kunnen geven. Met Google Mijn Bedrijf krijg je een vermelding op Google Maps, Google Zoeken en andere Google-services. Stel: je hebt een eigen kapperszaak, dan is het natuurlijk mooi dat als iemand ‘Kapper’ opzoekt op Google Maps, diegene jouw zaak te zien krijgt.

  Met Google Mijn Bedrijf kan je helemaal instellen hoe jij wordt weergegeven op Google Maps. Helemaal mooi dus. Aanmelden voor Google Mijn Bedrijf kan hier.

 2. Verwerk de plaatsnaam in de titels van je pagina’s
  Dit deel moet je doen in de achterkant van jouw website. De belangrijkste pagina voor een zoekmachine is je homepagina. Zorg ervoor dat in de titel van jouw homepagina de plaatsnaam zit.

  Heb je een kapperszaak in Enschede? Gebruik dan niet ‘De beste kapperszaak in de buurt’ als titel, maar eerder ‘Kapperszaak in Enschede – Direct geknipt worden’. Je geeft dan aan dat je in de buurt zit, maar geeft ook aan dat de klant snel geholpen kan worden. Maak klanten warm en verleidt ze naar je website.

 3. Vermeld het adres op je site
  Ja, deze tip moeten we echt geven. Het komt te vaak voor dat bedrijven geen adres op een duidelijke plek hebben staan. Zet het adres sowieso op een ‘Over ons’ en ‘Contact’ pagina. Nog mooier is als het adres terugkomt op iedere pagina. Bijvoorbeeld onderaan in op iedere pagina (in de footer).

 4. Laat regionale websites linken naar jouw website
  Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een blogartikel. Iemand schrijft iets over jouw kapperszaak. Laat diegene jouw website benoemen, inclusief een klikbare link. Dit zorgt ervoor dat zoekmachines deze link zien en denken: ‘Hey! Die website wordt hier ook genoemd. De website ziet er relevant uit. Die gaan we hoger zetten in onze zoekmachine!’.

 5. Optimaliseer je linkstructuur
  Je kan bij veel systemen de link (slug) aanpassen naar je pagina’s. Alles achter de ‘/’ is een slug. Bijvoorbeeld: www.jesite.nl/naam-van-de-pagina.

  Zorg dat hier ook de plaatsnaam in verwerkt zit. Bijvoorbeeld: www.kapperszaakjan.nl/knippen-enschede. Gebruik geen hoofdletters en houdt dit zo kort mogelijk.

Succes met deze tips! Wellicht heb je nog goede aanvullingen of heb je vragen. We denken graag met je mee! Stuur ons een mail via info@beezdesign.nl, of doe een belletje onze kant op. Vinden we leuk!

Vrijblijvend meer informatie?