Wat zijn landingspagina’s en wat heb je hieraan?

Landingspagina’s zijn zeer effectief, althans, als je deze goed inzet. Maar wat is een goede landingspagina? En hoe maak je deze?

Een landingspagina is een webpagina die specifiek is ontworpen om bezoekers te converteren. Dit betekent dat de pagina is ontworpen om bezoekers ertoe te bewegen om een bepaalde actie te ondernemen, zoals het invullen van een formulier, het aanschaffen van een product, of het abonneren op een nieuwsbrief.

Landingspagina’s zijn meestal gericht op specifieke doelgroepen, en zijn ontworpen om aan de behoeften en wensen van die doelgroep te voldoen. Ze bevatten vaak een duidelijke call-to-action, zoals “Klik hier om nu te kopen” of “Vul dit formulier in om meer te weten te komen.”

Wij maken zelf ook gebruik van landingspagina’s uiteraard, en ik kan zeggen dat het maken van een goede landingspagina nogal wat tijd en moeite kost. Je moet nadenken over wat voor informatie je wilt opnemen, hoe je de pagina wilt opzetten om bezoekers te converteren en hoe je de pagina wilt optimaliseren voor zoekmachines. Want uiteindelijk moet er verkeer (bezoekers) op de website komen, maar deze bezoekers moeten ook iets doen.

Tips voor het maken van goede landingspagina’s

  1. Zorg voor een duidelijke doelstelling: Voordat je begint met het maken van je landingspagina, is het belangrijk om te bepalen wat je wilt bereiken met de pagina. Wil je bijvoorbeeld dat bezoekers zich aanmelden voor je nieuwsbrief, of wil je dat ze een product kopen? Door een duidelijk doel te hebben, kun je de pagina beter opzetten om bezoekers te converteren.
  2. Gebruik aantrekkelijke koppen: Koppen zijn een van de eerste dingen die bezoekers opmerken als ze op je landingspagina komen. Zorg ervoor dat je koppen gebruikt die aantrekkelijk en duidelijk zijn, en die de aandacht van bezoekers trekken.
  3. Gebruik duidelijke en overtuigende teksten: Zorg ervoor dat je landingspagina duidelijk uitlegt wat je aanbiedt en waarom bezoekers het zouden moeten kopen of aanvragen. Gebruik specifieke voorbeelden en getuigenissen om je boodschap kracht bij te zetten.
  4. Maak gebruik van aanbiedingen en kortingen: Als je bezoekers iets extra’s kunt bieden, zoals een korting of een gratis proefperiode, kan dit hen over de streep trekken om te converteren.
  5. Gebruik duidelijke calls-to-action: Zorg ervoor dat je landingspagina duidelijke calls-to-action bevat, zoals “Klik hier om nu te kopen” of “Vul dit formulier in om meer te weten te komen.” Deze knoppen of links moeten duidelijk zichtbaar zijn en gemakkelijk te gebruiken zijn.
  6. Maak gebruik van sociale bewijzen: Als andere mensen je product of dienst hebben geprobeerd en positief zijn over het resultaat, kun je dit gebruiken om bezoekers te overtuigen om ook te converteren. Gebruik bijvoorbeeld getuigenissen of recensies op je landingspagina.
  7. Optimaliseer voor zoekmachines: Als je landingspagina goed gevonden wil worden door zoekmachines, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste zoekwoorden gebruikt en dat je pagina geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit kan helpen om meer bezoekers naar je landingspagina te leiden.

Toch is het de moeite waard om tijd te besteden aan het maken van een goede landingspagina, want een goede landingspagina kan je bedrijf helpen om meer leads te genereren en om meer omzet te behalen. Als je een bedrijf hebt en nog geen landingspagina’s hebt gemaakt, raad ik je aan om er eens over na te denken. Je zult verbaasd zijn over wat een goede landingspagina voor je bedrijf kan doen.

Waarmee kunnen wij je helpen?

Meerdere antwoorden zijn mogelijk.

Wat is de naam van je bedrijf?

Wat is de naam van het bedrijf waar je voor werkt, of de naam van je eigen bedrijf natuurlijk!

Wat is jouw naam?

Met welke naam mogen wij je aanspreken?

Dankjewel, waar mogen we de prijsindicatie naartoe sturen?

We sturen je geheel vrijblijvend een prijsindicatie. En nee, we spammen niet. Daar houden we zelf ook niet van.