Wireframes

Voordat wij bezig gaan met het ontwerpen van een nieuwe website, maken wij eerst wireframes. Wat zijn dit? En waarom doen we dit?

Wireframes zijn schematische afbeeldingen of layouts die worden gebruikt om de basisstructuur van een website of webshop te visualiseren. Ze geven aan hoe de verschillende elementen van de website of webshop zullen worden georganiseerd en hoe de gebruiker door de site zal navigeren. Wireframes zijn eenvoudig, zonder veel visuele details of designelementen, en richten zich op het functionele aspect van de website of webshop.

Wij maken wireframes voorafgaand aan het ontwerpproces om de gebruiksvriendelijkheid van een website te testen en te verbeteren voordat er wordt begonnen met het ontwerpen van het uiterlijk van de website.

Op deze manier kan je eenvoudig zien waar welke elementen komen te staan, en hoe de flow van een nieuwe website of webshop in elkaar zit.

Waarom maak je eerst wireframes en daarna pas een ontwerp?

Er zijn verschillende redenen waarom het maken van wireframes nuttig kan zijn voordat je begint aan het ontwikkelen van een website.

  1. Het helpt bij het vaststellen van de structuur van de website. Wireframes kunnen worden gebruikt om de algemene structuur van de website te bepalen, inclusief de navigatie en hoe de verschillende pagina’s aan elkaar zullen worden gelinkt. Dit kan helpen bij het bepalen van de user flow en het verminderen van de kans op problemen tijdens het ontwikkelingsproces.
  2. Het maakt het gemakkelijker om te communiceren met stakeholders: Wireframes zijn een visuele manier om de structuur van de website te laten zien aan stakeholders, zoals klanten en teamleden. Dit kan helpen om ieders verwachtingen te stellen en eventuele problemen of verwarring te voorkomen.
  3. Het kan tijd en middelen besparen: Door wireframes te maken voordat je begint aan het ontwerp van de website, kun je eventuele problemen of wijzigingen in de structuur aanpakken voordat ze te veel tijd en middelen kosten. Het is makkelijker en goedkoper om wijzigingen aan te brengen in een wireframe dan in een volledig ontworpen website.
  4. Het kan helpen bij het testen van de gebruiksvriendelijkheid: Door wireframes te maken en te testen met gebruikers, kun je de gebruiksvriendelijkheid van de website verbeteren voordat je begint aan het ontwerp. Dit kan helpen om problemen op te sporen en op te lossen voordat ze tot frustratie van de gebruiker leiden.

Zijn we klaar met het schematisch uitdenken van een website? Dan beginnen we met het website ontwerp.

Waarmee kunnen wij je helpen?

Meerdere antwoorden zijn mogelijk.

Wat is de naam van je bedrijf?

Wat is de naam van het bedrijf waar je voor werkt, of de naam van je eigen bedrijf natuurlijk!

Wat is jouw naam?

Met welke naam mogen wij je aanspreken?

Dankjewel, waar mogen we de prijsindicatie naartoe sturen?

We sturen je geheel vrijblijvend een prijsindicatie. En nee, we spammen niet. Daar houden we zelf ook niet van.