Wat is linkbuilding? En handige tips om direct te beginnen

Als je bezig met de vindbaarheid van je website dan heb je het vast al een keer voorbij zien komen: linkbuilding. Wat is het? Wat doet het? En hoe begin je met linkbuilding? Een beknopte uitleg met handige tips.

Heel makkelijk gezegd is het eigenlijk het plaatsen van jouw website (met klikbare link) op andere websites. Een zoekmachine ziet jouw link staan op andere websites en denkt: “Hey! Dat moet interessant zijn. Al deze websites linken naar de website van dit bedrijf. Het zal vast relevant zijn, dus laat ik deze website hoger in mijn resultaten zetten.”

Dus, hoe meer websites jouw klikbare op de website hebben staan, hoe hoger jij komt in Google. Toch? Nee, helaas niet helemaal. Hoewel dit wel de werking van dit systeem is, er zitten we een aantal haken en ogen aan.

Domeinautoriteit
Het heeft geen zin om allerlei nieuwe websites te gaan maken zonder content, en daar jouw link op te zetten. Iedere domeinnaam heeft een autoriteit. Dit geeft aan hoe belangrijk een website is. Stel: je hebt een website waar al 10 jaar lang iedere week iets op wordt geplaatst. Een website die heel actief is. De domeinautoriteit van deze website ligt dan hoog. De website bestaat immers al 10 jaar, en wordt nog steeds bijgewerkt. Dikke prima dus.

Maar als je een website hebt van een week oud, maar weinig content van waarde. Dan zal deze een veel lagere domeinautoriteit hebben. De link op deze website is dan ook niet zo waardevol.

Goedbezochte nieuwswebsites en blogs zijn dus waardevolle plekken voor een link. Mits de content enigszins gerelateerd is.

Werkt linkbuilding in 2021 nog steeds?
Jazeker! Uiteraard is het niet de enige methode om jouw website organisch beter te laten scoren, maar het is zeker een belangrijke factor. Maar vergeet niet: kwaliteit boven kwantiteit!


Op een rijtje:

  • Linkbuilding is in 2021 nog steeds relevant.
  • Staat jouw website op meer andere websites? Dan ziet Google dit als een soort ‘aanbeveling’ van jouw website.
  • Persberichten en nieuwswebsites zijn vaak waardevolle plekken, dit noemen we ook wel ‘PR Linkbuilding’.
  • Blogs op branche gerelateerde websites is een dikke plus.
  • Backlinks van startpagina’s.

Zo, genoeg om even mee aan de slag te gaan. Zet jij al linkbuilding in voor je website? Of wil je een keer met ons sparren? We staan voor je klaar!

Waarmee kunnen wij je helpen?

Meerdere antwoorden zijn mogelijk.

Wat is de naam van je bedrijf?

Wat is de naam van het bedrijf waar je voor werkt, of de naam van je eigen bedrijf natuurlijk!

Wat is jouw naam?

Met welke naam mogen wij je aanspreken?

Dankjewel, waar mogen we de prijsindicatie naartoe sturen?

We sturen je geheel vrijblijvend een prijsindicatie. En nee, we spammen niet. Daar houden we zelf ook niet van.